De Koaipleats Damwâld

Wij zijn Andries en Annie, boer en boerin. Op onze melkveehouderij en SVR boerderijcamping De Koaipleats in Damwâld werken we diervriendelijk en natuurbewust. Hoe we dat doen? Kom het zelf ontdekken. Loop een dagje mee en ondertussen vertellen we alles wat je weten wilt!

Een dagje boeren betekent wel vroeg opstaan. Dus zet je wekker! ’s Ochtends om half 7 laat Andries de koeien naar buiten. Op het kampje scharrelen geiten, hangbuikzwijntjes en kippen. Annie voert ze omstreeks 10 uur. Help je mee voeren en eitjes rapen?

‘s Middags rond half 5 haalt Andries de koeien uit de wei om ze te melken. Het zijn er wel 85. Help je mee de koeien ophalen? Daarna kun je kijken bij het melken.

De melkauto komt rond 7 uur ’s avonds. Je mag even kijken. Als je zin hebt in verse melk, tappen we dat voor je!

Op de boerderij zijn ook nog zo’n 35 kalfjes. En er lopen Friese paarden en een pony in de wei. Kom je de pony en de jonge geitjes knuffelen?

Voor de kids staan de trapskelters, traptrekkers, zandbak en trampoline klaar. Ook is er materiaal om hutten te bouwen.

Wil je op wadloopavontuur? Geef bij je reservering dan vast aan dat je interesse hebt. Dan kijken we of we een wadlooptocht kunnen organiseren. Of je op avontuur kan, is altijd afhankelijk van beschikbaarheid van de gidsen, getijdenstroming en het weer.

Aan het eind van de dag gezellig met alle campinggasten boerenbarbecue? Regelen we!

Wil jij ook een heerlijke buitenvakantie op onze boerderijcamping? Reserveer dan vandaag nog!